Двудневното събитие Chepelare Resort Extreme Weekend бе закрито със зрелищно състезание с велосипеди на сняг

Двудневното събитие Chepelare Resort Extreme Weekend бе закрито със зрелищно състезание с велосипеди на сняг

Най-мащабното зимно екстремно събитие в България, комбиниращо дисциплините ски, сноуборд и байк, приключи успешно.

Вторият ден на Chepelare Resort Extreme Weekend 2012 отново предложи множество приятни емоции на състезатели и зрители по пистите на Спортен център Чепеларе. Участниците се състезаваха в дисциплината snow bike battle в серии по двама по перфектно оформеното и обезопасено 840 метрово снежно трасе, специално изградено в продължение на 4 дни за трите кроса.

Въпреки пролетните температури, организаторите се бяха погрижили трасето да остане твърдо и гладко в продължение на няколко часа. Състезателите останаха приятно изненадани от перфектната траектория на виражите и от високата скорост, с която могат да се прелитат по два последователни скока.

След двете предварителни квалификации и последвалите елиминации, най-бърз в дисциплината snow bike battle бе Калин Рахнев, следван от Руси Славов и Михаил Банов. Extreme Weekend комбинатор 2012 стана Захари Згуров, който показа комплексни умения и в трите основни дисциплини – ски крос, сноуборд крос и snow bike battle, побеждавайки Петър Маринов и Никола Манолов. Състезанието бе закрито с демонстративно спускане по четирима (4-cross) на най-добрите bike-ри.

Припомняме, че състезанията бяха част от двудневна надпревара Chepelare Resort Extreme Weekend 2012, които се проведоха на пистите на Спортен център Чепеларе, при отлична организация и перфектни условия.

В събота общо 26 сноубордисти и 21 скиори премериха сили по отлично подготвеното трасе, изградено от един от най-добрите треньори по сноуборд крос в света – Виктор Жеков, заедно с представителите на Чепеларе курорт АД. Разпредлени в серии по четирима, победителите бяха определи след няколко полуфинални и финални серии.

Първи при мъжете в Сноуборд кроса стана националния състезател Алекс Иванов, следван от двамата състезатели от Чепеларе – Антон Кефилев и Захари Згуров. При жените най-бърза беше националната състезателка Ирен Машова, пред Александра Кузова от сноуборд клуб Блейд и Живка Узунова от сноуборд клуб Амер Спортс. В ски кроса победител при мъжете стана Георги Моллов, следван от Мартин Пашалиев и Михаил Кръшняк, докато при жените в оспорвана битка между сестрите Гергана и Екатерина Шокови, надделя по-малката сестра Екатерина, следвани от Елка Василева.

Организаторите от Чепеларе курорт АД обещават, че предстоят и други летни и зимни събития по склоновете под връж Мечи чал. Не забравяйте, че до Великден всички писти на Спортен център Чепеларе са отворени, като картите за деца под 12 г. са безплатни, а цената на пакетната карта за четирите дни по Великден е на обща стойност от 80 лв.

Вирни се горе