Две катастрофи са възникнали през почивните дни

Две катастрофи са възникнали през почивните дни

Жена е пострадала при пътно произшествие, пресичайки на пешеходна пътека. Инцидента е станал на 20.01.2024 г. около 13:05 часа на бул. „България“ в гр. Смолян. Пристигналият на мястото екип на „Пътна полиция“ установил, че 78-годишен водач управлявайки лек автомобил „Фолксваген Венто“, не пропуска движещата се по пешеходна пътека тип "зебра", 53-годишна украинска гражданка. В следствие на произшествието жената е леко ранена с повърхностни рани на коленете. Оказана и е медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“- Смолян, след което е освободена за домашно лечение.

На 20.01.24г. в 19:46 часа на тел. 112 е получен сигнал за възникнало ПТП на ул."Г. Димитров", кв. Настан в гр. Девин, между лек автомобил "Дачия Логан", управляван от 28-годишен девинчанин и лек автомобил "Фолксваген Пасат“, управляван от 35-годишен негов съгражданин. Поради несъобразена скорост с пътните условия водачът на лек автомобил "Дачия Логан", навлизане в насрещна пътна лента и се блъска в правомерно движещият се срещу него автомобил. Вследствие на инцидента, леко ранени са водачът и пътничка от лек автомобил „Дачия“. Оказана им е медицинска помощ в ФСМП-Девин, след което са освободени за домашно лечение.

В същия ден на път Пампорово-Смолян, 42-годишен водач от гр. Несебър, управлявайки лек автомобил „Ауди“, не съобразява скоростта на движение със заснежената пътна настилка и се сблъсква с правомерно движещия се лек автомобил „Фолксваген Поло“, с водач 48-годишен смолянчанин. В резултат на удара, леко ранена е пътничка в лек автомобил „Фолксваген Поло“. Оказана и е медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“- Смолян, след което е освободена за домашно лечение.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. По случаите е взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

Вирни се горе