Две постановки в Родопския драматичен театър

Две постановки в Родопския драматичен театър

16 ноември, четвъртък, 19:00 часа

“Extravagant Dreamster” – епитафия на проспания български преход по поезия и публицистика на Ани Илков

Известно е, че много поети, писатели и учени сами са съчинявали своите епитафии приживе. Защо тогава и един Преход (пък бил той и българският такъв) да не може да съчини своята епитафия?

Поезията и публицистиката на Ани Илков ни „повежда за ръка с лице към страшното“ и ни позволява да съчиним – сънувайки и репетирайки – един спектакъл за минало-свършеното на българския преход с надеждата, че няма да си позволим да изпаднем в минало-несвършеното на българското безхаберие. Сънуваме, но като че ли е време за събуждане.

И понеже не сме вече съвсем млади, пишем своята епитафия в поезия, а своите съжаления – в проза.

По поезия и публицистика на Ани Илков

Драматургия и режисура: Делян Илиев

Сценография и костюми: Илина Грозева

Музика: Явор Намлиев

Асистент-режисьор: Гергана Либова

Участват: Емилия Ованесян, Димитър Димитров, Божана Мановска, Преслава Георгиева, Борис Хаджийски, Никола Орешков, Явор Намлиев, Ани Илков (глас)

*в спектакъла са използвани едно видео и няколко вдъхновения от „Преселници от сънищата“, спектакъл на ТР „Сфумато“, режисьор Иван Добчев, видео Димитър Сарджев; 2006 г.

17 ноември, петък, 18:00 часа

Играем „Щастлив съм!“ в Чепеларе

Ненчо Илчев ще сподели живота си в биографичния моноспектакъл «Щастлив съм!». Ще разберете как актьорът е съхранил Вдъхновението си след сънищата наяве и живота като насън, радостната тъга и тъжния смях по пътя на себеопознаването и самоусъвършенстването. Ще припомни за духовните учители, които са му давали криле, когато е бил на колене пред непосилните си мечти. За самочувствието от победите и за поуките след загубите. И как е постигнал своето верую «Бог, семейство, професия, приятели», което му помага и го мотивира да продължава да забавлява, замисля и вдъхновява няколко поколения с магията на своето живеене.

„Щастлив съм!“ - един спектакъл на Ненчо Илчев

Автор и режисьор - Емил Бонев

Сценография – Елена Иванова

Вирни се горе