Две нови медии тръгват на 1 март

Две нови медии тръгват на 1 март

Две нови медии, чиято дългоочаквана поява предизвика разпространението на множество слухове и спекулации през последните месеци, излизат на българския медиен пазар на 1 март т.г.

Екипът на известната българска журналистка и бивша главна редакторка на някога най-успешния вестник „Труд” – Светлана Джамджиева, започва да прави информационно-аналитичен сайт и месечно политическо списание.

Издател на двете медии е изпълнителният директор на „Софарма” АД и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев.

Джамджиева и Донев са работили заедно по времето, когато той бе собственик на вестниците „Труд” и „24 часа”.

„Това ще са медии за хора, които искат да правят нормална, истинска журналистика. Той ще е отворен – и за колеги, които се чувстват цензурирани в собствените си медии, и за читатели, които търсят нещо различно. Различно от онова, което ни отреди последно място в класацията за свобода на словото. Екипът, който събрахме, е страхотно професионален и има най-важното условие за успех – свободен е”, коментира Светлана Джамджиева.

„Вярвам, че в България има място за интелигентна журналистика. Заложих на хора, с които съм работил и мисля, че това ще е един успешен проект”, заяви издателят Огнян Донев.

На 1 март т.г. тръгва новият сайт, броени дни по-късно на пазара ще излезе и едноименното списание. Очаквайте новия адрес на нормалната журналистика!

Вирни се горе