Две мащабни инвестиции в сферата на туризма предстои да се реализират в Баните

Две мащабни инвестиции в сферата на туризма предстои да се реализират в Баните

Холандски инвеститор строи аквапарк с хотел в община Баните

Две огромни вложения в областта на туризма следва да се осъществят до няколко години в община Баните, Смолянско. Кметът Павлин Белчев е безапелационен, че с осъществяването им ще се подобрят туристическите услуги и ще привлекат по-платежоспособни туристи.

Освен това, по този метод общината ще стане разпознаваема и част от СПА дестинациите на България.

Холандски вложител направи първата копка още в края на предходната година на четиризвезден хотелски комплекс с аквапарк. Очакваме до две години строителството да бъде изцяло приключено и оборудванията да бъдат въведени в употреба “, сподели Павлин Белчев.

Комплексът ще бъде издигнат на мястото на неработещия от години открит басейн в центъра на Баните.

На 6 май се направи и първата копка на 5-звезден комплекс с вътрешен басейн и място за балнео процедури. Срокът за реализацията на този план е към 3 години “, споделя Белчев, като прецизира, че вложителят в този хотел е от България.

Кметът на общината признава, че не е било елементарно да се привлекат вложители от подобен сан и са били извършени серия от диалози.

Това са най-мащабните планове на територията на общината, осъществени до този момент.

Баните става привлекателен център за вложители, които желаят действително да стартират да развиват туризма, защото комбинацията от минерална вода плюс красива природа е задоволително притегателна за хора, които биха желали да влагат в сходен вид бизнес, споделя още Белчев.

Той е на мнение, че един от най-важните фактори за привличане на вложители е подобряването на пътната инфраструктура, а ремонтирането на главния път до общината несъмнено е било в плюс за това вложителите да изберат тъкмо Баните.

Вирни се горе