Двама задържани при акция на НАП и полиция срещу търговията с фалшиви фактури

Двама задържани при акция на НАП и полиция срещу търговията с фалшиви фактури

Националната агенция за приходите и Главната дирекция „Национална полиция“ проведоха акция срещу търговията с фалшиви фактури близо до Стоков базар „Илиянци“ в четвъртък преди обяд. Мъж и жена са задържани в момент на продажба на неистински счетоводни документи.

В рамките на няколко дни продавачите на фактури са били наблюдавани от екипи на НАП и полиция. Фискалните инспектори и служителите на реда са проверили две от местата, за които се знае, че са „работно място“ на продавачите.

По време на акцията е използван способа „таен клиент“, който е помогнал на екипите да установят извършителите по време на продажбата на неистински счетоводни документи. В района е проверен обект и автомобил, използвани от задържаните, в които са открити много фалшиви фактури и касов апарат.

С използването на подобен документ може да се ощети фиска с хиляди левове. Във фалшивата фактура се вписват високи суми, които се представят в НАП и по този начин се намалява данък печалба, която следва да бъде платена от дружеството, поясняват от приходната агенция.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство и материалите са предадени на прокуратурата.

Вирни се горе