Двама са задържани за притежание на наркотици в Смолян

Двама са задържани за притежание на наркотици в Смолян

В РУ Смолян е образувано досъдебно производство за това, че около 00.30 ч на 16.08.2023 г. до ул. "Белия камък" в гр. Смолян, на тротоара в затревена площ е намерена и иззета кутия от цигари, съдържаща тревна маса с бруто тегло 10.63 грама, която при направения полеви наркотест реагират на канабис. Предполага се, че кутията е изхвърлена от 20-годишен смолянчанин, който е задържан за срок до 24 часа. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ Смолян и ОД МВР Смолян. Работата по случая продължава.

Ден преди това, на 15.08.2023 г. в РУ-Смолян е образувано бързо производство срещу 39-годишен смолянчанин, за това, че на същата дата в обитаван от него апартамент, находящ се в гр. Смолян, ул. „Евридика“, без надлежно разрешително държи високорискови наркотични вещества - стъклени ампули, съдържащи жълтеникава на цвят течност, два полиетиленови плика съдържащи зелена на цвят суха тревна маса във форма на топчета, съответно с бруто тегло 7,58 грама и с бруто тегло 6,95 грама и един брой хартиен свитък във форма на цигара съдържащ суха тревна маса с бруто тегло 0,31 грама. При направения полеви наркотест намерените вещества са реагирали на „Канабис“ и са иззети. 39-годишнят мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Полицията спипа и пиян пловдивчанин зад волана в Девин. На 15.08.2023 г. в РУ-Девин е започнато бързо производство срещу 39-годишен пловдивчанин, който на същата дата в 20:31 часа в гр. Девин на ул."Стара планина" управлявал лекия си автомобил „Фиат Пунто" след употреба на алкохол с концентрация 3.18 промила установено с техническо средство. Дадена е кръвна проба. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Вирни се горе