Два случая на противозаконно отнемане на МПС са регистрирани през изтеклото денонощие

Два случая на противозаконно отнемане на МПС са регистрирани през изтеклото денонощие

Два случая на противозаконно отнемане на МПС са регистрирани през изтеклото денонощие, съобщиха от полицията. На 04.05.2020г. в РУ-Златоград е започнато досъдебно производство, за това, че на 04.05.2020г. в гр.Златоград, обл.Смолян на ул."България", неизвестно лице е отнело чуждо моторно превозно средство – лек автомобил марка и модел “Опел Корса” със смолянска регистрация, собственост на 49-годишна жена от гр.Златоград, без нейно съгласие и с намерението да го ползва. Последвала е повреда на превозното средство, поради това, че на същата дата около 06.00 часа е възникнало ПТП в гр.Златоград, обл.Смолян на ул."България", като отнетият автомобил се е блъснал в ремарке за лек автомобил “Еклес сапфир” с пловдивска регистрация, собственост на 23-годишна пловдивчанка. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Златоград. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Щетите са в процес на изясняване. От незабавно предприетите оперативно – издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че евентуални извършители на деянието са М.Д. на 18 години от гр.Златоград и 15-годишен негов съгражданин. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 04.05.2020г., около 01:00 часа на път II- на км.218+600м./с.Барутин-гр.Доспат/,при извършена полицейска проверка на лек автомобил марка и модел „Дачия Логан“, със смолянска регистрация, собственост на 30-годишен мъж от гр.Доспат се установява, че водачът – Д.Д. на 16 години от с.Барутин е неправоспособен. В хода на проверката се установява, че автомобилът е отнет от собственика, без негово знание и съгласие. По случая е образувано досъдебно производство. Наред с това, на неправоспособния водач е съставен акт за установяване на административно нарушение, отнето е свидетелството за регистрация на МПС и регистрационните табели на автомобила. Работата по случая продължава.

Криминалисти от РУ-Смолян установиха извършителите на кражба на кошум за кон, акумулатор и бали люцерна, извършена в края на м.април. На 29.04.2020г. в РУ-Смолян е получена жалба от 30-годишен мъж от гр.Девин, за това, че за времето от 18:00 ч. на 28.04.2020 г. до 08:15 ч. на 29.04.2020 г. от паркиран лек автомобил марка и модел “Фолксваген Поло”, без регистрационни табели, в местността"Долната Кавгалия", землище на с. Стойките, общ. Смолян, са отнети чужди движими вещи – кошум за кон, акумулатор марка “Мотлу” и 12 бр. бали с люцерна. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че евентуални извършители на деянието са С.Д. на 45 години от с.Драгиново, общ.Велинград и А.С. на 39 години от гр.Ракитово. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Вирни се горе