Два храмови празника ще почете архиерейският наместник на 21 май

 Два храмови празника ще почете архиерейският наместник на 21 май

В Дена на светите равноапостолни цар Константин и неговата майка царица Елена /21 май, петък / от 9 часа архиерейският наместник Смоленският епископ Висарион ще възглави тържествената света Литургия за храмовия празник на църквата в Момчиловци „Св. св. Константин и Елена“ с благословението на Пловдивски митрополит Николай. На архиерейското богослужение за чест и прослава на светите равноапостолни заедно с Негово Преосвещенство епископ Висарион ще служат предстоятелят на храма протойерей Николай Рангелов и свещеници от околията.

Цap Koнcтaнтин /274-337/, ĸaнoнизиpaн зa cвeтeц, yтвъpждaвa xpиcтиянcтвoтo зa oфициaлнa peлигия в изтoчнaтa чacт нa Pимcĸaтa импepия – Bизaнтия, a ĸaнoнизиpaнaтa зa cвeтицa мaйĸa мy цapицa Eлeнa e извecтнa c тoвa, чe e нaмepилa Kpъcтa Гocпoдeн в Йepycaлим.

След Момчиловци в 12,30 часа епископ Висарион ще посети 101-и Алпийски полк в Смолян, за да почете и храмовия празник на параклиса „Св. св. Константин и Елена“. Тази света обител е построена в двора на полка с доброволен труд и средства на военнослужещите и дарители. Тук Негово Преосвещенство ще остлужи празничен водосвет за здраве и благоденствие.

Аpxиepeйcĸo нaмecтничecтвo – Cмoлян

Вирни се горе