ДПС – Смолян в Търън: Ние не обещаваме нищо, фактите говорят за нас

ДПС – Смолян в Търън: Ние не обещаваме нищо, фактите говорят за нас

Екипът на ДПС – Смолян поиска подкрепа от жителите на село Търън , за промяна, която могат да осъществят през следващ евентуален мандат на чело на Община Смолян. На предизборната среща, която се проведе в салона на местното читалище, бе представен кандидат-кметът на Движението за Община Смолян инж. Румяна Фиданова, листата с кандидат-съветниците, както и кандидат-кметът на ДПС за Търън Ралица Ратайска . Екипът на ДПС представи управленската си програма, на която залага като очерта и приоритетите си, за които ще работи. Основните цели ще бъдат ограничаване на миграцията и повишаване на жизнения стандарт на жителите на общината.

„Ние не обещаваме нищо, фактите говорят за нас. За свършената работа от нас и екипа на ДПС“, подчерта народният представител на Движението от област Смолян Хайри Садъков.

Той подчерта пред присъстващите, че именно Движението за права и свободи има най-добрият изграден екип през годините в страната и разполага с добре подготвени професионалисти в различните сфери.

Садъков отбеляза, че местните избори са едни от най-важните за местното население, като напомни, че с тях се решава бъдещето на общините, защото с избора си хората определят, какво да се случва години напред.

„Там където управлява ДПС, стандартът на живот е достигнал този в Западна Европа. Там, където имаме кметове втори мандат, пред нас не стоят инфраструктурни проблеми. Нямаме проблеми с ремонти на детски градини, училища или детски площадки, вече всичко е свършено. Вече се мисли за алтернативни икономики и повишаване на доходите на хората“, добави Садъков.

Народният представител от ДПС, припомни, че зад всеки човек, получил подкрепа от партията, стои мощната подкрепа на Движението, дава гаранция за всички тях. Садъков отбеляза, че примирите в тази посока вече са стотици в страната и всеки може да се убеди в тях.

„Там, където управлява ДПС , нещата са съвсем различни и те са видими за всеки, просто преминавайки през тези населени места ви става ясно, че за там се грижи ДПС“, подчерта Хайри Садъков.

„Контрол и спиране на течовете, грижа за всяко едно населено място, без значение колко жители има то. Решаване приоритетно на проблемите в общината, както привличане на инвеститори. Това е една малка част от нещата, които ще почнем да реализираме от първия ден на управление на Община Смолян, ако ни дадете своето доверие“, обрана се към жителите на Търън, кандидат-кметът на ДПС за Община Смолян инж. Румяна Фиданова.

Тя гарантира, че ако хората са готови за промяна и тя да е в правилната посока и изберат нея и кандидатът на ДПС за Търън Ралица Ратайска, населеното място ще бъде преобразено, както и цялата община.

„Имаме мощната подкрепа на ДПС, която се е доказала през годините с грижата си за малките населени места, особено в региони като нашия. Всички сте свидетели, какво може ДПС, както в съседните общини, така и в селата, в които ДПС имаше кмет през последните четири години в Община Смолян. Дайте подкрепа, за да можем да поемем управлението и да си направим Общината по-привлекателна и добра за живеене. Да спрем миграцията на младите хора, за да се развиват и живеят до нас“, добави инж. Фиданова.

„Тук, всички ме познават, знаят какво мога. Готова съм да променя Търън за доброто на хората, с ДПС можем и ще го направим“, категорична бе и кандидатът за кметския пост на ДПС за Търън Ралица Ратайска.

За пълен контрол на всички нива се обяви и водачът на листата на ДПС Салих Аршински, който е и областен председател на ДПС.

„Течовете са много, ако се налива от един чучур, то изтича от два. Това трябва да се прекрати“, категоричен бе водачът на листата с кандидат съветниците на ДПС в Община Смолян.

Аршински даде за пример „Смолян – Автотранспорт“, за която на последната сесия на ОбС бе внесъл докладна за смяна на ликвидатора, за да може в кратки срокове да се закрие общинската фирма, която събира само наеми и разпределя парите от тях за заплата на двама служители.

„За съжаление, това предложение бе отхвърлено от колегите съветници, за което аз и колегата Милен Журналов напуснахме демонстративно, защото не искаме да продължава това“, добави Аршински.

Той попита и дали хората от Търън са виждали водоноска в селото, с която да са мити вътрешно-уличната мрежа на селото. Въпросът му бе по повод изискана официална от ДПС справка от Община Смолян, относно разходите на фирмата, която се грижи за почистването на общината.

„Разбирам, че не сте, но тук, в документите пише, че улиците в Търън са мити през 2018 г. и за това е платено 15 121 лв. подобни справки има и за други населени места. Това разплащане става и с подписите на местните кметове“, добави Аршински.

Отново с кандидат-кметът на ДПС за Община Смолян инж. Румяна Фиданова, получи подкрепата на своя съпруг д-р Петър Фиданов, като на този етап е единственият представител на Движението, който е бил областен управител на Смолян. „Стига с експерименти. Пробвахте с представители на всички партии, време е вече да дадете шанс на ДПС, за да може и Смолян да добие Европейски вид“, коментира известният ортопед-травматолог д-р Фиданов.

Общинският председател на ДПС Милен Журналов, който е и втори в листата с канидат-съветниците също призова хората за подкрепа с номер 55, като подчерта, че в листата на Движението са включени доказали се в своите сфери хора, които имат желанието да работят за развитието на Община Смолян и заслужават доверие. На срещата в Търън бяха още канидат-съветниците Вижданка Младенова, Елица Касабова, Марияна Краева, Валентин Кръпчев, Владимир Ратайски,Захари Касъмов, както и представители на местни съвети на ДПС.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена форма

Вирни се горе