ДПС ще има двама депутати в област Смолян, ГЕРБ–СДС и "Продължаваме Промяната" – по един

 ДПС ще има двама депутати в област Смолян, ГЕРБ–СДС и "Продължаваме Промяната" – по един

ДПС, която е втора политическа сила в 22-ри МИР в Смолян, ще има двама депутати от областта в 48-то НС, а ГЕРБ – СДС и „Продължаваме Промяната“ (ПП) – по един народен представител, според оповестените от ЦИК окончателни резултати и разпределение на мандатите.

От досегашните народни представители са преизбрани д-р Красимир Събев (ГЕРБ - СДС), Михал Камбарев (ПП) и Хайри Садъков (ДПС). БСП отново няма да има депутат от област Смолян.

ГЕРБ–СДС е първа политическа сила в областта с изборен резултат от 26.84 процента. Сравнявайки с вота на 14 ноември 2021 г., ГЕРБ има 30 гласа по-малко на изборите на 2 октомври. ДПС е на втора позиция с 25.36 на сто. Движението е увеличило електоралната си подкрепа в областта с 916 гласа в сравнение с изборите преди година. Следва „Продължаваме Промяната“ с вот от 17.56 процента, като партията има 1536 гласа по-малко от резултата на 14 ноември 2021. „БСП за България“ е на четвърта позиция с 10.41 процента. Вотът за социалистите е намален с 1176 гласа спрямо предишните парламентарни избори, посочва БТА.

Вирни се горе