ДПС с двама депутати в област Смолян, другите двама са от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

 ДПС с двама депутати в област Смолян, другите двама са от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

ЦИК излезе с решение според което четвъртият мандат за народен представител от Смолянско е отново на ДПС. За втори път депутат става инж. Анджей Джандев, който бе втори в листата на ДПС в област Смолян. ДПС взима втори мандат след преразпределение на гласовете по системата Хеър-Ниймайер.

Така в 49-тото Народно събрание, както и след вота на втори октомври, Смолянска област ще бъде представлявана от д-р Красимир Събев – ГЕРБ-СДС, Михал Камбарев – ПП, Хайри Садъков и Анджей Джандев от ДПС.

Джандев е родом от златоградското село Старцево. Той е роден на 3 октомври 1996 г. По професия е електроинженер. Завършил е в Техническия университет в София. Работи като експерт – търговия с електрическа енергия, диспечиране и изготвяне на търговски графици, прогнозиране и планиране на търговско портфолио към борсовите пазари. Владее английски език. Председател е на Общинската структура на ДПС- Златоград.

Припомняме, че ГЕРБ – СДС спечели изборите в региона с 11 677 гласа или 29.33%, втора е ДПС с 9892 гласа или 24.85 % и трета е коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ с 8 028 гласа или 20.16 %.

Д-р Събев от ГЕРБ бе народен представител в 44-тото, 47-мото и 48-тото Народно събрание.

Хайри Садъков е народен представител от региона от 44-тото Народно събрание досега.

Михал Камбарев от „Продължаваме Промяната“ става депутат в трети състав на Парламента. Той беше народен представител в 47-мото и 48-мото Народно събрание.

Вирни се горе