Дора Янкова: Прочистваме българските гори от лобистките закони на ГЕРБ

Дора Янкова: Прочистваме българските гори от лобистките закони на ГЕРБ

Премахваме посредниците, които тежат на дървопреработвателната промишленост. Това обяви смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова в Народното събрание, на работна среща по въпросите на организацията на дейностите в горите и проблемите на фирмите от дърводобивната и дървопреработвателната промишленост.

На срещата присъстваха представители на фирми и сдружения от бранша – Асоциация на българските ползватели на дървесина, Булпрофор, Кроношпан, Алфа Ууд, Фазерлес и Национално сдружение на собствениците на недържавни гори „Горвладелец", както и министъра на земеделието и храните проф.Греков и народните представители проф. Светла Бъчварова, Спас Панчев, Димчо Михалевски и Добрин Данев. Янкова информира, че са започнали промяна на законодателството на всички лобистки поправки на ГЕРБ, както и на законодателството за българските гори. Дора Янкова подчерта, че ГЕРБ да направили така, че хората, които живеят в планинските райони няма да имат достъп до горите.

Обсъдени бяха конкретните и неотложни проблеми в сферата на условията за дърводобива и последствията за дървопреработвателната промишленост, в която са заети над 23 000 служители. Очертаният кръг от проблеми включва липсата на гарантиране на необходимите количества дървесина за максималното натоварване на българската индустрия, базирана на горите.

Вирни се горе