Дора Янкова почете празника на девинското село Селча

Дора Янкова почете празника на девинското село Селча

Представители на БСП в Смолян заедно с народа на традиционните селски празници

Народният представител от Коалиция за България Дора Янкова и зам.-председателя на общинския съвет на БСП- Смолян инж. Атанас Устабашиев участваха в традиционния събор на девинското село Селча. Събора бе в памет на починалия преди няколко месеца кмет на селото Венелин Опов. В негова чест жителите на селото откриха чешма, която да напомня за живота и делото на споминалия се без време управник. Янкова и приятели на кмета положиха цветя на чешмата –мемориал. Хиляди се стекоха на празника, който в последните години прерасна в родова среща на всеки с произход от Селча без значение в кой край на света се намира. От официалната сцена Дора Янкова пожела селото да бъде все така сплотено и заедно в радостни и тъжни моменти. „Нека енергията от обединението да допринася за развитие на селото”, пожела Янкова. Тя се отнесе и с голямо уважение към добротата, трудолюбието и родолюбието на жителите на Селча. Сподели с хората и за работата си в Народното събрание, свързана със социалната политика. Янкова проведе множество разговори. Хората в региона се вълнуват най-много от съдбта на болницата в Девин, от която зависи и бъдещето на селото. Жителите са в трескаво очакване и на предстоящите избори за кмет, които ще се проведат в Селча. Янкова не пропусна възможността и да изиграе дълго хоро с участниците на събора.

Представители на БСП уважиха и останалите родопски селища, които честват своите празници. Областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов бе официален гост на гайдарското надсвирване в село Гела.

Зам.-областният управител на Смолян Емил Хумчев и общинския съветник от левицата Георги Кисьов почетоха празника „Среде лято” в смолянското село Мугла. Двамата представители на левицата поздравиха жителите и гостите на селото със столетния обичай, посветен на слънцето. Емил Хумчев отправи поздрав към събралото се множество от името на областния управител.

Вирни се горе