Дора Янкова бе избрана за зам.председател на Парламентарната комисия по еврофондовете

Дора Янкова бе избрана за зам.председател на Парламентарната комисия по еврофондовете

Смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова стана зам.-председател на Парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Опитът на Янкова като успешен кмет на община, привлякъл милиони лева инвестиции от ЕС, визията й за развитие на регионите, като председател на Националното сдружение на общините в Република и България и опитът, натрупан в Брюксел по време на членството й в Комитета на регионите, са основните мотиви за поемането на поста.

„Усвояването на средствата от ЕС е сред приоритети ни, като възможност за развитие и инвестиции и добавена стойност за българската икономика, за развитие на регионите и подобряване качеството на живот“, заяви Янкова. 2014г. ще е доста натоварена по отношение на еврофондовете, тъй като приключва първият програмен период за България – 2007-2013г. и започва новият – 2014-2020г. Новите оперативните програми трябва да бъдат представени най-късно до края на месец юни.

В 42-то Народно събрание Дора Янкова е зам.-председател на Парламентарната комисия на Коалиция за България. Тя е член и на Парламентарните комисии по бюджет и финанси, комисията за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс, Делегацията в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива, Постоянно действаща подкомисия по отчетност на публичния сектор към Комисия по бюджет и финанси.

Янкова е зам.-председател на Групите за приятелство с Гърция и Норвегия. Член е на групите за приятелство със САЩ, Китай, Турция и Холандия, съобщиха от пресцентъра на БСП- Област Смолян.

Вирни се горе