Дора Янкова: 180 работни места за охранители се разкриват в Смолянска област

Дора Янкова: 180 работни места за охранители се разкриват в Смолянска област

Правителството ще подкрепи болницата в Мадан с 1,4 млн.лв., съживяването на областта продължава, заяви червената депутатка

180 работни места ще бъдат разкрити до месец в област Смолян по програмата на МВР и социалното министерство за охрана на населените места. Това обяви в Мадан зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Дора Янкова. Депутатката посочи, че до дни ще станат ясни разчетите за разпределение на работните места. „В почти всяко село на Смолянска област ще има назначени мъже, които след преминаване на специализиран курс ще работят като охрана и логистика”, посочи Янкова. Охранителите ще бъдат назначени за една година на минимална работна заплата. „Мярката е изключителна важна за Смолянския регион, тъй като се разкриват работни места за охранители, което значи повече сигурност”, подчерта Янкова.

Народният представител информира, че се очаква стартирането и на други мерки за борба с безработицата, но целта е главно съживяване на икономиката, откъдето да дойдат трайни и стабилни работни места.

Червената депутатка информира, че правителството ще подкрепи общинската болница в Мадан с 1,4 млн.лв., които ще бъдат вложени в ремонтни дейности на покрива и сградния фонд. Инвестицията е изключително важна за жителите на целия регион, за които приоритет е осигуряването на адекватна лекарска грижа.

На срещата с обществеността Дора Янкова отчете постиженията на правителството и начерта приоритетите в краткосрочен и дългосрочен план. Жителите на миньорската община подкрепиха политиката на кабинета „Орешарски” и изтъкнаха реализиращите се инфраструктурни и социални проекти. Като особено важен за региона проекти, жителите на Мадан откроиха строителството на яз. „Пловдивци”, който ще реши проблема с безводието и качеството на водата. Янкова информира, че строителните дейности трябва да започнат до няколко месеца, което ще разкрие допълнителни работни места. „Виждате как Смолянска област се размразява, след като 4 години тук не се случваше нищо. Ремонтираме и строим пътища, спортни зали, културни и обществени институции, обновяваме водопроводите, подкрепяме здравните и социални заведения, защото всички в България трябва да имаме европейски стандарт на живот. Справедливата политика трябва да продължи, затова подкрепете Коалиция за България, гласувайки с номер 15 в бюлетината на 25 май, призова Янкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе