Дометиан: Да ценим живота и го устройваме така, че да ни носи радост и възвишение, а не падение

Дометиан: Да ценим живота и го устройваме така, че да ни носи радост и възвишение, а не падение

Младите хора трябва да бъдат достойни последователи на Истината, достойни синове и дъщери на Светата ни църква и достойни гражданин на майката родина, заявява в интервю за Информационна агенция КРОСС Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан.

Видинският митрополит с голяма радост и удовлетворение сподели, че по светлите празници Рождество и Възкресение Пасха в храмовете и манастирите идват все повече и повече млади хора. Особено снощи, в храма “Свети Николай”, във Видин, където служих, повече от половината бяха млади хора между 18 и 25-30 години, каза митрополит Дометиан.

Според него като разумни същества , ние трябва да ценим живота и да го устройваме така, че да ни носи радост и упование, възшествие, а не падение, да правим разлика между доброто и злото, да не се поддаваме на конюнктурни условия, на които много хора се поддават.

Негово Високопреосвещенство призова: „Нека да бъдем верни на Христа, даже и в трудностите, защото при Христа идват честните и достойни хора, не търговците в храма, не тези, които се възползват от временните наслади и временните богатства, тези, които по някой път си позволяват да хулят Истината".

Вирни се горе