Добрина Ангелиева представи дебютния си сборник разкази

Добрина Ангелиева представи дебютния си сборник разкази

В препълнена зала с близки, приятели и колеги, смолянчанката Добрина Ангелиева представи дебютния си сборник с разкази. Премиерата на „Една специална библиотека“ се състоя в НЧ „Орфееви гори-1870“ кв. Райково.

„Стилът на Добрина Ангелиева разкрива обещаващ потенциал, образите в разказите й са пълнокръвни, тя умее да покаже скритото, да оголи душата на героите си, да предизвика емоция и размисъл у читателя, без да се налага да натрупва излишни думи, без да е необходимо да се изгубим в страниците, а това са все белези на добрия белетрист“, според Весела Люцканова – рецензент на сборника.

За своите срещи и за удовлетворителната работа с Добрина разказаха редакторът Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов. За да предизвикат интереса на читателите, те прочетоха откъси от разкази, а притихналата публика слушаше и съпреживяваше словото. Председателят на читалище „Орфееви гори-1870“ в Райково Цеци Илиева – домакин на срещата, приветства присъстващите с „добре дошли“, представи гостите и сподели за първата си среща с Добрина Ангелиева, още когато тя била в девети клас в Райковската гимназия.

Дъщерята на авторката Елица Димитрова направи още по-вълнуваща вечерта със своите прекрасни изпълнения, съпроводени с китара.

Специален поздрав към Добрина отправи зам.-кметът на Община Смолян Марин Захариев, който сподели свои впечатления и спомени от дългогодишното им приятелство. Според Захариев още от детството им Доби е била творчески активна и ориентирана към изкуството.

От името на кмета Николай Мелемов имаше поздравителен адрес и кошница с цветя. „За смолянчани е чест, че сред нас има хора, като Вас, отдадени на изкуството и творчеството. Не спирайте да следвате будителската мисия на творец и писател, да търсите и преоткривате най-чистите и истински пориви, закътани в човешките души. Да докосвате и вълнувате с разказите си. Продължавайте да мечтаете, да покорявате нови върхове, да се вълнувате от всичко около Вас и да го претворявате в Словото. На добър час на първата Ви книга! Успех по пътя на творчеството!“, е отправеното послание към Добрина Ангелиева от кмета на Община Смолян.

Вълнуващата творческа вечер продължи с много цветя, подаръци, автографи и развълнувани десетки приятели и съграждани на младата писателка.

Alternave text

Вирни се горе