До 20% по-евтина почивка от туристическа борса

До 20% по-евтина почивка от туристическа борса

До 20% отстъпки в пакетите за летни почивки могат да получат посетителите на туристическата борса „Ваканция”, която ще се проведе за 28-и пореден път. Това съобщи Бисерка Огнянова, основател на изложението.

През тази година общият брой на изложителите на щандовете в НДК е 290, сравнено с 340 за миналата година. От тях родните участници са 240, а чуждите – 50 от 17 държави. 40 са новите изложители. Най-висок е делът на туроператорите и туристическите агенции – 44 на сто, с равен дял от по 15% са хотели, балнео и СПА центрове и общини и сдружения.

До края на тази седмица трябва да приключи окончателно работата по новия Закон за туризма и през идната седмица той ще бъде предложен на публична дискусия, заяви зам.-министърът на икономиката Иво Маринов. За „Монитор” той коментира, че свалянето на ДДС в туризма на 9% от 1 април би трябвало да понижи цените за индивидуалните български туристи, но дали наистина това ще стане зависи от хотелиерите.

Само за месец новият сайт на икономическото министерство за туристически събития у нас е посетен над 8 хил. пъти, отчетоха от ведомството. Със свои събития в него са се включили 31 общини с над 300 събития.

Вирни се горе