До 10-12 градуса през уикенда

 До 10-12 градуса през уикенда

В Западна и Централна България посрещаме петък с ясно време. В хода на деня облачността ще е динамична – ще се появят облаци, но следобед ще се разкъсат. Не се очаква осезаем вятър, а дневните температури ще се движат между 3 и 8 градуса.

В планините слънцето ще надделява. Вятърът на моменти ще е с по-силни пориви, но тенденцията е да утихва. В часовете следобед облачността ще е видима, а температурите ще са между минус 3 градуса по високите части и около плюс 2 градуса в ниското. След последните снеговалежи опасността от лавини е висока в масивите на Югозапад.

През почивните дни времето ще ни подканва да излезем навън. В събота следобед ще се появят облаци в Югозападната половина на страната, но валежи не се очакват. Вятър ще се усеща в Дунавската равнина, но без силни пориви. Дневните температури ще достигат 10-12 градуса в събота и с градус-два по-ниски в неделя.

В понеделник над Балканите ще премине студен атмосферен фронт. Около обяд термометрите в Дунавската равнина и Тракия ще ударят 13-14 градуса, но след това с нахлуването на студен въздух бързо ще захладнее.

В понеделник следобед и привечер вятърът ще се усили, ще завали първо дъжд, който в Западна България вечерта и през нощта ще се обърне в сняг. Във вторник валежите ще се изнесат на изток, но сняг ще вали предимно в планините. Вятърът ще е със силни пориви почти в цялата страна.

Вирни се горе