Дните на немския език в ЕГ "Иван Вазов" започнаха с традиционния Фашинг-карнавал

Дните на немския език в ЕГ "Иван Вазов" започнаха с традиционния Фашинг-карнавал

Три поредни дни посветени на НЕМСКИЯ ЕЗИК, но чрез забавления

Дните на немския език в ЕГ "Иван Вазов" Смолян започнаха вчера с ежегодния Фашинг-Карнавал. Те са част от инициативите посветени на 40-годишнината от основаването на учебното заведение. През тези години Езиковата гимназия в Смолян се утвърждава, като едно от елитните учебни заведения. "В гимназията през тези години винаги е имало паралелка по немски език. Няма друго училище в областта, което да предлага немски език като първи чужд език, каза Ана Николова-главен учител, която откри пърстрият карнавал.

Заем, че немският език е труден, но той може да бъде и забавен. В шареният карнавал взеха участие 30 ученици, изпълнени с творческа енергия и добро настроение. Облечени в различни костюми те дефилираха пред съучениците си и получиха заслужени аплодисменти. За най-креативните и впечатляващи костюмирани герои имаше специални награди, а за всички участници - ваучери за освобождаване от домашна работа и от носене на униформа. Най-масово беше участието от страна на 8в клас - ученици, които тази година интензивно изучават немски език и същевременно с това се запознават с културата на немскоезичните държави.

Тази година част от журито бяха и представители на Образователния отдел на Немското посолство - Сибиле Шабанска, главен консултант за обучението по немски език в България и господин Регис Канави, които помагат на учениците в подготовката им за Немската езикова диплома.

Altrnative text

Alternative xt

Много от хората се чудят какво всъщност е Fasching. Fasching е германски карнавал. Ако сте в Германия по време на Fasching, ще видите, че много улици се оживяват с цветни паради, силна музика и тържества на всеки ъгъл. Това е карнавал, който се празнува в грандиозен стил, предимно в католическите региони на немскоговорящите страни. Това са дни, в които хората могат да се налудуват като за последно.

Празникът произхожда от католиците и е възникнал като празничен сезон на храна и забавление преди началото на периода на постно гладуване. По време на късните средновековни времена са били изпълнявани театрални пиеси по време на така наречения Последен период, или Fastnachtspiele . Идеята на шумната музика и маските е да "изплашат" злите духове.

Alternatve text

Дните на немския език в езиковата гимназия продължават и днес с разнообразни мероприятия - ателиета, изложби и кръгла маса.

Alterntive text

Altnative text

Alternave text

Aernative text

Вирни се горе