Дни на четенето в Златоград

Дни на четенето в Златоград

И тази година читалищната библиотека в Златоград, организира Маратон на четенето в два последователни дни, посветен на 23 април – Световния ден на книгата и авторското право, който се превърнаха в вълнуващ и емоционален празник.

Дните посветени на книгата бяха открити с представяне на книга, изработена от деца „Забравени игри от изминалите дни” от ученици от втори клас на ОУ „Васил Левски”, а третите класове четоха и подариха на библиотеката красиви книгоразделители, изработени от тях. В празничните дни се включиха : Детска ясла „Мир”, Детска градина „Снежанка” и Детска градина „Радост”. Те поднесоха интересна и вълнуваща програма, посветена на книгата. По традиция първите класове слушаха беседа за библиотеката и прочетоха откъси от избрани произведения. Заедно с родителите си, четвъртокласниците четоха любими творби и се запознаха с новите детски книги в библиотеката.

Учениците от СУ „Антим I”, които завоюваха престижни отличия на национални конкурси и олимпиади, представиха отличени творби и четоха текстове на английски и немски език. В Маратона на четенето и тази година активно се включиха нашите приятели от Дневен център „Зора”, Център за обществена подкрепа. За първи път в дните посветени на книгата участваха и представители на Център за център за социална рехабилитация и интеграция.

Всички участници в Дните посветени на четенето в Златоград, получиха Грамоти и награди. Тази година проявите се проведоха в партньорство и с любезното съдействие на издателствата „Захарий Стоянов” и издателство „Фют”, които подсигуриха награди за всички участници в празничните дни, съобщи Зорка Хаджиева, гл. библиотекар.

Вирни се горе