Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства – Смолян продължава дейността си и през лятото

Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства – Смолян продължава дейността си и през лятото

Повече от девет месеца изминаха от предоставянето на най-новата социална услуга за община #Смолян - Дневният център за възрастни с деменция, с която успяхме да обхванем една група хора в неравностойно положение, за която до сега не се предлагаше подходяща подкрепа.

В дневния център възрастните хора имат възможност да получат адекватна медицинска грижа, да са заобиколени от хора, с които да споделят интересите си и да не се чувстват самотни. Всичко това кара техните семейства да се чувстват спокойни знаейки, че близките им са настанени в приятно и уютно място, и са поверени на грижите на професионалисти.

И през лятото продължава функционирането на дневния център, като екипът е осигурил интересни занимания за потребителите, като отглеждане на цветя и грижа за зеленчукова градина, разходки и отдих сред природата, арт и трудотерапия и др.

Дневният център продължава приема на лица с различни форми на деменция, като са създадени условия за цялостна грижа за тях през деня, свързана с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време.

Услугата се предоставя напълно безплатно.

За връзка с нас и повече информация:

Адрес: гр. Смолян, ул. „Евридика“ № 35 (сградата на бившия Тубдиспансер).

Тел.: 0301/2 10 31; GSM: 0877 38 88 99

e-mail: dementia-sm@abv.bg

Вирни се горе