Днес ни напусна председателят на Общинския съвет в Смолян Венера Аръчкова

Днес ни напусна председателят на Общинския съвет в Смолян Венера Аръчкова

СКРЪБНА ВЕСТ

Днес ни напусна председателят на Общинския съвет в Смолян Венера Аръчкова, прекрасен и всеотдаен човек, колега, общественик и професионалист.

"С голяма болка посрещнахме вестта за нейната смърт. През годините, Венера Аръчкова беше директор на финансовата дирекция в община Смолян, зам.-кмет от 2015 г. до 2019 г. , след което бе избрана за председател на Общинския съвет. През 2015 г. получи наградата за финансист-новатор от колегите й общински финансисти в цялата страна. Венера Аръчкова не жалеше сили и енергия, за да работи в полза на община Смолян. Винаги усмихната и приветлива, посрещаше хората и решаваше проблемите. В такива моменти сякаш думите губят силата си и колкото и красиво да ги наредим, не е достатъчно, за да изразим цялото си преклонение пред личността с висок обществен авторитет. Добрите хора, никога не умират.
Дълбок поклон пред светлата й памет! Изказвам съболезнования на семейството и близките й!

Николай Мелемов

Кмет на община Смолян

ВЕНЕРА РАЙЧЕВА АРЪЧКОВА е родена на 9 октомври 1962 г. Бакалавър е по „Счетоводство и контрол“ и магистър „Финансов мениджмънт“ от ПУ „Паисий Хилендарски“. Притежава сертификати по „Международни счетоводни стандарти“. Била е управител на фирма и гл. счетоводител на дружество. Един мандат има като общински съветник. От 2011 до 2015 г. е директор на дирекция „ФСДБ“ в община Смолян. През 2015 г. получи наградата за финансист-новатор от колегите й общински финансисти в цялата страна. Тогава тя представи презентацията си за община Смолян и постиженията на управляваната от нея финансова дирекция пред 450 финансисти от общините, данъчни експерти, счетоводители и вътрешни одитори, общински съветници от бюджетните комисии, кметове и председатели на общински съвети от страната. Във втория мандат на кмета Николай Мелемов тя беше заместник-кмет с ресор финанси. От началото на третия му мандат бе председател на Общинския съвет.

Поклонението ще започне в 10.00 часа на 19 май /четвъртък/ в храм "Св.Висарион Смоленски. Погребението ще е след 14 часа в Гробищния парк в село Чокманово

Екипът на Smolyannews. com поднася искрени съболезнования на близките!

Вирни се горе