Димитър Кацаров е новият председател на ОбС Смолян

Димитър Кацаров е новият председател на ОбС Смолян

Димитър Кацаров от местната коалиция „Новото време“ - КРОС беше избран за председател на Общинския съвет на община Смолян

С 19 гласа „за“ общинските съветници избраха Димитър Кацаров от местната коалиция „Новото време“ - КРОС за председател на Общинския съвет на община Смолян.

Димитър Кацаров благодари за доверието и подкрепата и сподели, че очакванията към него ще са големи, но поемането на отговорност не му е чуждо. „Да бъдеш пръв между равни, каквото е председателското място в Общинския съвет, ме задължава да бъда обединител на всички нас в работата за добруването на хората в нашата община и взимането на важни решения в техен интерес. Можете да бъдете сигурни, че моето председателство като представител на местна коалиция "Новото време" - КРОС ще бъде гарант за прозрачност и модерно управление, както и коректив за истински плурализъм в условия на демокрацията на местното самоуправление.“, заяви новоизбраният председател на Общинския съвет.

mitko

Димитър Кацаров заяви още, че вратата му ще бъде отворена за всеки общински съветник, за всеки жител на община Смолян с висока сетивност за проблемите на местните хора и съвременното развитие на града ни и селата. Той призова, че е време да загърбим политическите пристрастия и да работим в името на хората - без политиканстване на дребно. Смолян заслужава градивни и далновидни решения за модерна инфраструктура, съвременни услуги, силна социална политика с грижа за децата, възрастните и хората в неравностойно положение, подходящи условия за живот и възможности за развитие и реализация на младите хора и привлекателна бизнес среда. Г-н Кацаров допълни, че градът заслужава широк размах в управлението, който да оправдае доверието, което жителите на общината гласуваха на целия общински съвет и настоящият екип има потенциала да го направи заедно. „От нас като екип зависи не просто да оправдаем доверието на избирателите, а да работим заедно в името на това хората да имат по-спокоен и по-добър живот, да развиваме района и да покажем, че ние, общинските съветници, сме един екип различни експерти и професионалисти, обединени в името на хората и устойчивото развитие на нашата община.“, заключи изказването си новоизбраният председател на Общинския съвет на община Смолян Димитър Кацаров.

Две кандидатури бяха предложени на днешното заседание на местния парламент, на адв.Елена Даскалова - Радева от Движение "Нашият град" и на Димитър Кацаров от Новото време -КРОС. Гласуваха общо 29 общински съветници, празни и недействителни бюлетини нямаше.

zahari

Димитъp Kaцapoв бe ĸoмaндиp нa 101-ви Aлпийcĸи бaтaльoн, пpeoбpaзyвaн пo-ĸъcнo в пoлĸ. Poдeн e пpeз 1965 г. в Cмoлян. Зaвъpшил e Bиcшeтo вoeннo yчилищe „Bacил Лeвcĸи“ във Beлиĸo Tъpнoвo и Boeннaтa aĸaдeмия „Г.C. Paĸoвcĸи“. Πpeз 2022 г. ce oттeгля oт apмиятa.

sesia

Вирни се горе