ДИМИТЪР БЕРБАТОВ ПОДКРЕПИ ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПИЛОН „РОЖЕН”

ДИМИТЪР БЕРБАТОВ ПОДКРЕПИ ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ  ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПИЛОН „РОЖЕН”

„Независимо от времето българското знаме винаги ще бъде вдъхновение!“, смята футболната звезда

И футболната звезда Димитър Бербатов подкрепи дарителската кампания за изграждане на новия Паметник на Обединението – Пилон „Рожен“.

„С гордост се включвам в инициативата, която има за цел българското знаме да се вее нависоко, а през годините заедно да продължим да съхраняваме символите на национална идентичност“, каза футболистът в емоционално видео обръщение в социалните мрежи.

В своето послание за подкрепа на каузата Бербатов споделя за най-емоционалния и върховен момент в кариерата си - денят, в който е излязъл на легендарния стадион Олд Трафорд за първия си мач с Манчестър Юнайтед. Именно тогава тай почувствал, че е достигнал върха в кариерата си, виждайки българското знаме да се вее на покрива на „Театъра на мечтите“ до знамената на държавите, които имали футболисти в английския гранд. Във видеото Бербатов показва това знаме, подписано от съотборниците му, което взел със себе си, при завръщането си у нас.

„Особена гордост да видиш българското знаме по всяко кътче на света, на най-високото място, заради постижения на изключителни българи, независимо от тяхната сфера. Поводи за гордост може да намираме всеки ден, ако всеки от нас се стреми да отнесе нашето знаме до най-високия връх в своята област. Трябва да откриваме мотивация лично в себе си и във всички нас, като общност, за да се говори с уважение за България. За това нека чуваме и отправяме правилните послания и да даваме пример на бъдещите поколения Независимо от времето българското знаме винаги ще бъде вдъхновение!“, категоричен е Бербатов.

111-метровият пилон на Роженските поляни в Родопите ще извиси българското знаме на рекордна световна надморска височина от 1430 м. В основата ще бъде вградена капсула на времето и плоча, изобразяваща картата на България, с послания от 28-те административни области към бъдещите поколения.

Родолюбивата инициативата за изграждане на монумент на българското знаме се реализира, чрез Национална дарителска кампания ”България заслужава!”, под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Проектът стартира в Деня на народните будители 1. 11. 2022 г. Безрезервна съпричастност към каузата изразиха големите родолюбци Лили Иванова, Христо Стоичков, проф. Андрей Пантев и редица видни общественици, спортисти, учени, успешни представители на различни професии.

Набирането на средства за паметникът продължава, като дарения могат да се направят през сайта на кампанията www.pilon.rozhen.bg, както чрез дарителски SMS с текст DMS ZNAME на номер 17 777 (за абонати на Yettel, VIVACOM и А1).

Официалното откриване на монумента на българското знаме ще е на 13 юли 2023 г.

Линк към видеото: https://www.youtube.com/watch?v=RCXF4qG-4Rc

Вирни се горе