Деян Моллов е новият шеф на Главна дирекция "Гранична полиция"

Деян Моллов е новият шеф на Главна дирекция "Гранична полиция"

Шефът на “Гранична полиция” също е сменен

На мястото на Светлан Кичиков е назначен досегашният началник на граничарите в Елхово – Деян Моллов.

Предполага се, че Кичиков е сменен заради катастрофата, която той причини със служебна кола на 23 декември 2018 г., без да е бил в командировка. Тогава той, съпругата му и децата му се удариха с тир на АМ “Тракия”. Още в първото си интервю служебният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи за ръководен кадър, катастрофирал със служебна кола в почивен ден, нямал заповед за командировка и возел семейството си. Тогава обаче той не посочи име.

Заместникът му Моллов е в системата на МВР от 2002 г. Цялата му професионална дейност преминава в Главна дирекция “Гранична полиция”.

През 2014 г. става началник на ГПУ-Болярово. През 2015 година е заместник-директор на РДГП-Елхово, през 2016 г. е директор на РДГП – Смолян. От март 2017 г. досега е директор на РДГП -Елхово.

Награждаван е многократно за професионалната си дейност. През 2013 получава Почетен знак на МВР III степен, а през 2015 г – Почетен знак на МВР II степен.

По-късно от МВР потвърдиха, че за директор на Главна дирекция “Гранична полиция” се преназначава главен комисар Деян Моллов. С друга заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков главен комисар Светлан Кичиков се преназначава на друга длъжност в МВР.

Бившият шеф на „Гранична полиция“-Смолян оглави Главната дирекция на ведомството. Деян Моллов заменя на поста Светлан Кичиков, който беше освободен от длъжността с решение на служебното правителство. Моллов пое „Гранична полиция“-Смолян през 2016 година. Година по-късно пък оглави дирекцията в Елхово.

Вирни се горе