Девин ще бъде домакин на кулинарен фестивал и състезание по риболов

Девин ще бъде домакин на кулинарен фестивал и състезание по риболов

Кулинарен фестивал и състезание по риболов за деца и юноши ще се проведе в #Девин. Мероприятията са предвидени да се проведат на 9 юли, събота на площад „Игор Юруков“ в града на термалните води.

В еднодневен кулинарен фестивал „Царството на пъстървата“ е залегнала разнообразна и атрактивна програма. Фестивалът ще стартира със състезание по риболов с естествена стръв за деца и юноши с начален час 09.30 часа, а от 17.00 часа ще продължи с дегустация на традиционни рибни ястия и специалитети и музикална програма. Гостите и жителите на Девин ще могат да се насладят на изпълненията на дует Expose и EVA . Предвиден е и концерт на Влади Ампов – Графа.

Състезанието по риболов ще се проведе на река Девинска, до СПА хотел „Орфей“. Участниците в състезанието ще бъдат разпределени в две възрастови групи: до 14 години и до 18 години. Задължително условие е риболовците да притежават билет за любителски риболов. Според регламента децата трябва да са придружени от родител или друг възрастен. Всички детайли от състезанието ще бъдат оповестени от Главния съдия преди започването му. Времетраенето на надпреварите ще бъде 2 часа.

Участниците, класирали се до трето място, ще получат специални награди от организаторите. За предварително записване и допълнителна информация: в офиса на Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ - Девин, ул. „Руен“ №2 или на тел.088 52 52 737.

Организатор на състезанието е Местна инициативна рибарска група „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат“, съвместно със Сдружение на ловците и риболовците „Ловно-рибарско дружество“ - Девин.

Вирни се горе