Девин отбеляза 45 – годишнината от Професионалната гимназия по електротехника

Девин отбеляза 45 – годишнината от Професионалната гимназия по електротехника

С празнична програма отбелязаха годишнината от създаването на Професионална гимназия по електротехника „Александър Степанович Попов“ в Девин. Тържественото мероприятие се проведе в двора на учебното заведение в присъствието на десетки гости и жители на града. Сред официалните гости бяха кметът на Община Девин Здравко Иванов, председателят на Общински съвет - Девин Наташа Василева, заместник-кметовете Дияна Чаушева и инж. Николай Юруков, представители на общинските и държавни институции, бивши директори на Професионалната гимназия, всички настоящи директори на училища от общината, представители на бизнеса и др. Всички присъстващи бяха приветствани от директорът на ПГЕ „А.С.Попов“ инж. Севда Тюфекчиева, както и от кмета Здравко Иванов.

„Уважаеми, учители и възпитаници на Професионална гимназия по електротехника „Александър Степанович Попов“, за мен е чест и удоволствие, че имам възможност да Ви поздравя с 45 – годишнината от създаването на учебното заведение, което в годините се превърна в една от емблемите на нашия град.През своето почти половинвековно съществуване, Професионалната гимназия се утвърди, като водещо учебно заведение в нашата община. Тук са подготвени хиляди професионалисти в различните сфери на електротехниката, електрониката и металообработката. През годините Гимназията се развива и отговаря на търсенето на пазара на труда, като подготвя и кадри в областта на балнеологията и ресторантьорството. Сигурен съм, че и в бъдеще Вашето учебно заведение ще продължи своя възход и ще бъде привлекателно за учениците и от съседните общини“, посочи в обръщението си кметът.

Иванов се обърна специално и към абитуриентите на учебното заведение.

„Пред вас предстоят нови предизвикателства, пряко свързани с житейският Ви път. Надявам се, да сте избрали най-доброто за Вашето развитие. Желая Ви, бъдеще изпълнено с множество положителни емоции. На добър час!“.

В заключение, градоначалникът на Девин пожела на всички много здраве и успехи.

Община Девин дари на ПГЕ „А.С.Попов“ табела за фасадата на училището.

Вирни се горе