Девети май – ден на спомени и мечти

 Девети май – ден на спомени и мечти

На фона на европейски знамена, транзистор „VEF” и телевизор „Юность” на чаша руски чай социалисти и симпатизанти на БСП Борино, заедно със сродници и приятели на участници във Втората световна война отбелязаха 9 май – Ден на Европа и Деня на победата.

Отдадена бе почит на съграждани от общината, участвали във двете фази на Отечествената война и загиналите антонивановци в района. Това бе повод участниците в срещата да изразят и недоволството си от заличаване на историческото място „Поляната” в м. „Партизанска поляна” като такова със Заповед РД-98 от 6 февруари 2003 г. от министъра на околната среда и водите от правителството на С. Сакскобургготски.

Денят на Европа е повод на социалистите да призоват за необходимостта за отстояване на националните интереси в ЕС, за мир и прогрес.

Слово за победата и цената на жертвите, за съвременна Европа и отговорностите на левите партии произнесе Цветка Такова – председател на Общински съвет на БСП. „Пустотата на м. Партизанска поляна в покрайнените на с. Борино напомня, че „Никой не е забравен, нищо не е забравено” и ветераните от Отечествената война са живи в паметта ни. Само спомените и мечтите са в сърцата на хората! Да помним и браним 9 май – Деня на победата, Деня на Европа!” – призова ораторът.

Вирни се горе