„Детско полицейско управление“ днес бе открито в ОУ „Стою Шишков“ гр. Смолян

„Детско полицейско управление“ днес бе открито в ОУ „Стою Шишков“ гр. Смолян

Програмата за превенция в ранна детска възраст „Детско полицейско управление“ е с шестгодишна история. Нейна основна идея е децата, забавлявайки се, да усвоят различни интересни и полезни знания, които да им помагат да взимат правилни решения в трудни ситуации. Съдействие за осъществяване на дейностите по програмата оказва МКБППМН – Смолян.

В Детско полицейско управление при ОУ „Стою Шишков“ гр. Смолян ежеседмично, в продължение на две учебни години, ще се обучават ученици от 5 „а“ клас. Стартът на програмата бе даден днест на тържествена церемония в двора на училището. На нея присъстваха заместник кметът Марин Захариев, който е и председател на МКБППМН – Смолян, началникът на РУ-Смолян главен инспектор Иван Мечкарски, директорът на училището г-жа Цонка Печилова, г-жа Теодора Щерева представител на РУО-Смолян. Г-жа Печилова и главен инспектор Мечкарски подписаха споразумение за взаимопомощ и съдействие в рамките на превантивната програма. От своя страна децата положиха тържествено клетва. Доброволците получиха със съдействието на общинска администрация тениски и шапки, които носят символите на „Детското полицейско управление“.

polis

През периода на двугодишното обучение, с помощта на служители от РУ –Смолян, от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Смолян и доброволци от БМЧК, децата ще усвоят знания и умения по безопасност на движението по пътищата, оказване на долекарска помощ, лична защита, опазване на своя живот и този на приятелите им, за справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства в къщи, в училище, на улицата, в планината. Също ще се запознаят със своите права и отговорности пред обществото, ще се научат как да работят в екип, да проявяват уважение и толерантност към чуждото мнение и към различните от тях.

shkola

Вирни се горе