Детски отдел на библиотеката събра на карнавал шарените багри на есента и усмивките на четвъртокласници от ОУ "Иван Вазов"

Детски отдел на библиотеката събра на карнавал шарените багри на есента и усмивките на четвъртокласници от ОУ "Иван Вазов"

Детски отдел на библиотеката събра в есенен карнавал шарените багри на есента и усмивките на празнично пременените четвъртокласници от „б” паралелка на ОУ „Иван Вазов” – Смолян.

Наметната с красив шал и кокетно накривила шапка от листа, съученичка на децата бе "облечена" като есента. Божидара успешно се справи с ролята на водещ на веселото събитие.

darka

Подготвените игри и загадки от библиотекар Елена Дурева накараха децата да се надпреварват за включване в предизвикателствата и даване на правилни отговори.

В играта „Есенна поща”, децата трябваше да демонстрират уменията си за четене с разбиране като отговорят на въпроси по непознат художествен текст. Отборна игра противопостави момичета „Зайци” срещу момчета „Таралежи” в отгатването на гатанки на тема „ Есенни плодове и зеленчуци”. Завързване на очите и опипом разпознаване на есенните продукти от нашата трапеза пък предизвика много смях и вълнение сред децата.

Завършек на есенното празненство бе оформяне на табло „Есенен чадър”, на което децата написаха имената си върху листчета с форма на дъждовна капка и своето определение с една дума за най-шарения сезон.

dara

Не липсваше и изненада от учениците за библиотекарите. Четвъртокласниците бяха донесли рисунки и изработена от тях есенна украса. Подредена в зала „Игротека”, тази красива изложба ще радва и други посетители на Детски отдел, съобщиха от културната институция и благодариха за споделената, красива емоция!

Вирни се горе