Децата от ОДЗ - Радост отбелязаха Деня на Европа

Децата от ОДЗ - Радост отбелязаха Деня на Европа

Със спектакъл под надслов „С усмивка през Европа“ децата от ОДЗ „Радост“ в квартал Устово в гр. Смолян посрещнаха празнично 9-ти май – Деня на Европа, с подкрепата на Областен информационен център – Смолян.

Мрачното време не смути малчуганите и под звуците на български и чуждестрани песни и танци присъстващите се насладиха на великолепния спектакъл, с който децата от ОДЗ „Радост“ зарадваха родители и роднини, официални гости и служители на детската градина. Настроението не спадна нито за минута докато Червената шапчица пътешестваше из Европа и във всяка от посетените страни се запознаваше с типична песен или танц. В знак на благодарност домакините й подаряваха жълта звезда, с която тя окичи знамето на Европейския съюз.

В края на празника, на щанда на Областен информациоенне център – Смолян, гости и служители на детската градина имаха възможност да зададат своите въпроси към представители на ОИЦ – Смолян и да се запознаят с разнообразни информационни материали на европейска тематика – за своите права като европейски граждани, за възможностите за европейско финансиране на проекти, за работа и пребиваване в страни от ЕС и по други актуални теми.

Вирни се горе