Децата от лятната академия на детски образователен център Smartykids Смолян посетиха РИОСВ Смолян

Децата от лятната академия на детски образователен център Smartykids Смолян посетиха РИОСВ Смолян

Децата от лятната академия на детски образователен център Smartykids Смолян посетиха Регионалната инспекция по околната среда и водите в Смолян , във връзка с темата, която обсъждаха през седмицата - "Как да опазим света около нас"? Малчуганите бяха посрещнати изключително топло от любезните домакини, а специалисти на еко инспекцията ги запознаха със защитените видове растения и животни. Разказаха им интересни случки от работата си и получиха освен полезна и актуална информация и подаръчета.

stem

Само за година и няколко месеца франчайзът детски центрове на SmartyKids успешно се наложи на територията на България със своите вече над 30 центъра, а повечето от тях разширяват дейност или мислят в тази насока. В началото малко хора знаеха какво е ментална аритметика. Но днес тя е неделима част от заниманията на хиляди деца и набира популярност не само в България, но и в цяла Европа.

Какво е “ментална аритметика”?

Менталната аритметика е изключително популярен вид обучение, с който се постигат реални резултати в развитието на децата. Вече хиляди центрове по ментална аритметика работят в 81 държави по света, включително и България. Компанията SmartyKids сътрудничи с авторитетната световна организация по ментална аритметика “SAMA Global”. Нейните членовете са най-известните академии и школи от Азия, а нейният основател е Дейвид Ляо.

Менталната аритметика влияе върху цялостното развитие на детето и не е тясно насочена само към математическите му умения.

Чрез занятията се тренират нервните връзки на детето и се развива скоростта и качеството на възприемане и мислене.

В мрежата на SmartyKids България се обучават над 3 000 деца.

Вирни се горе