Децата на „Родопа“ с разгромни победи

Децата на „Родопа“ с разгромни победи

Децата от Детско-юношеската школа на „Родопа“ (Смолян) записаха разгромни победи на старта на първенствата на регионалните групи на Пловдив.

Формацията на Деца-А разби ФК „Лион 2017“ – Пловдив {2009} с 11:0. С по два гола в срещата се отчетоха Александър Кечев, Петър Бояджиев, Ангел Тумбаков и Емануел Ефремов, а с по едно попадение са Никола Сулинаджиев и Костадин Райков, като гостите си вкараха и един автогол.

Срещата бе наблюдава и от старши треньора на представителния тим на ФК „Родопа“ Кириякос Георгиу.

Деца-Б бият ФК „Спортист 1948“ – Голям чардак с 9:1. Боян Чакъров успя да вкара 4 гола, Денислав Младенов -1, Раян Добрев – 1 и в края на мача вратаря на отбора Хараламби Келевски отбеляза от дузпа.

От школата посвещават двете победи на Раян Аршински, който се контузи тежко на турнира „Смолян Къп“ и му предстои дълго време да е извън терена.

„Пожелаваме му бързо възстановяване и отново да се завърне в редиците на тима“, коментира наставникът Левент Аврамов.

В първия кръг, Деца -А победиха като гост ФК „Левски“ – Карлово с 4:0.

Единият гол е на Димитър Величков, два на Ангел Тумбаков и отново има автогол на противниковият тим.

Деца-Б пък записаха служебна победа с 3:0 срещу ФК „Пълдин“ – Пловдив {2011}, след като гостите не пристигнаха за мача в Смолян.

През изминалата седмица стартира и първенството за отборите на Футбол – 9 и Футбол -7 на ДЮШ на „Родопа“. Първите отстъпиха от „Лидер“- Пловдив с 1:6, а вторите от „Хебър“- Пазарджик с 5:3.

Предстои стартиране в първенствата на другата гарнитура на Футбол – 7, родени 2013 година.

От школата на „Родопа“ за настоящата състезателна година са картотекирани близо 140 деца.

Деца-А се водят от треньора Левент Аврамов, Деца-Б от Георги Чакъров, съответно Футбол 9 и 7 от Димитър Чолаков, а родените през 2013 година от Звезделин Чаушев.

Вирни се горе