Децата на „Родопа“ излязоха с фланелки „Почивай в мир Тренер“, в памет на Юлиян Сюрджиев

Децата на „Родопа“ излязоха с фланелки „Почивай в мир Тренер“, в памет на Юлиян Сюрджиев

Младите футболисти на „Родопа“ (Смолян) от формацията Деца – А излязоха днес на терена в официалния си мач срещу „Шипка Старс“ (Асеновград), с фланелки с надпис „Почивай в мир Тренер“, в памет на дългогодишният футболист и треньор на „Родопа“-Юлиян Сюрджиев.

Момчетата водени от треньора Левент Аврамов, сами взели това решение и направили необходимата организация.

Срещата започна с отдаване на почит към Сюрджиев от страна на играчите на двата отбора, съдии, треньори и публика.

Юлиян Сюрджиев остана завинаги на 55 годишна възраст, след като загуби битката за живата си в четвъртък, след няколко месечно боледуване.

Сюрджиев стартира футболната си кариера от родният си Рудозем. В последствие учи в Спортното училище в Пазарджик, минава през Хасково, после пристига в Смолян и години наред защитава като футболист емблемата на „Родопа“. Бил е играч и треньор в ФК „Девин“. В последствие бе няколко години на съдийското поприще и треньор в Детско-юношеската школа на „Родопа“. Бил е наставник и в Рудозем.

Сюрджиев връща „Родопа“ в трета лига и години наред бе начело на представителния тим, до пролетта на тази година, когато заради здравословни проблеми се оттегли.

Децата на „Родопа“ победиха в двубоя гостите от Асеновград, като головете за домакините са на Александър Кечев, с две попадения и Никола Сулинаджиев.

Вирни се горе