Деца твориха в гората в образователен форум "Заедно за земята"

Деца твориха в гората в образователен форум "Заедно за земята"

По повод, 22 април, Международен ден на Земята, Южноцентрално държавно предприятие – Смолян и Център за подкрепа за личностно развитие проведоха образователен форум “Заедно за земята” с учениците от 1 до 4 клас на ОУ “Стою Шишков” участваха в инициативата “Да творим от гората”.

В рамките на събитието, децата имаха възможност да творят с природни материали в ателието “Да творим от гората”, да рециклират отпадъчни материали в ателието „Сръчни ръце – Чиста Земя“, да рисуват вдъхновени от „Моя зелен град“, а част от тях участваха в организираните от лесовъдите на Държавно горско стопанство – Смолян образователни занимания. В тях децата научиха полезна информация за гората и живота в нея, както и за професията на лесовъда и еколога и ролята им при опазване и възобновяване на гората на България, а накрая всички участници посадиха дръвче в двора на училището.

Събитието бе съпътствано от множество усмивки, а всички участници получиха от Южноцентрално предприятие – Смолян образователната книжка със заглавие „52 жеста за биоразнообразието“ със съвети за опазване на ресурсите на Земята.

Вирни се горе