Деца от Неделното училище в Устово започнаха благотворителна акция

Деца от Неделното училище в Устово започнаха благотворителна акция

В навечерието на Никулден - храмов празник на църквата „Свети Николай Чудотворец“ в Смолян, децата от Неделното училище към храма стартираха своя благотворителна творческа акция в подкрепа на строежа и възстановяването на старото класно училище, съградено с любов през 1862г. в двора на църквата. То е първото класно училище в Средните Родопи, задоволявало на времето духовните нужди на стотици деца и възрастни от града и района.

Под ръководството на преподавателки по Вероучение Соня Цветкова, която е ръководител и на детския църковен хор, и Мария Христева, която ръководи и детското приложно изкуство, децата изработиха и разположиха своята красива изложба в притвора на храма. Украсиха заедно и коледната елха на двора, осигурена от духовния им наставник отец Васил Маджаров. А после с песнопения и пожелания за успех стартираха своята творческа кампания.

Първите средства в благотворителната касичка постъпиха още съдия ден. Децата дружно се зарадваха и извикаха: „Благодарим ви, мили хора, от сърце!“

Всички се надяват сградата скоро да бъде довършена, където ще има специално помещение и за Неделното училище.

Открита е сметката на Църквата „Св.Николай Мирликийски Чудотворец“ – Смолян:

Банка ДСК IBAN BG 56 STSA 93 0000 22 43 87 71

Основание: За Старото училище

deza

igra

nedelno

Вирни се горе