Десетокласник пое управлението на Община Смолян

Десетокласник пое управлението на Община Смолян

За поредна година община Смолян днес е домакин на инициативата „Мениджър за един ден”. Ученици от ПГИ „Карл Маркс”, СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ и СПГТС „Н.Й.Вапцаров управляват за един ден общинската администрация. Тийнейджърите заеха ключови постове - на кмет, заместник кмет, председател на Общинския съвет, гл.архитект, директори на дирекции и ръководиха община Смолян. Кметът Николай Мелемов посрещна учениците. „Общината е отворена към младите хора и вие сте приоритет в управлението ни. Ще ни бъдете полезни с инициативи в сферата на младежките дейности.Не се притеснявайте да питате. Обществената работа е наистина сложна, но ви пожелавам в бъдеще като се реализирате да работите това, което ви е интересно”, посочи кметът.

След това на горещия кметски стол седна Иван Стефанов, ученик от 10б клас в ПГИ „Карл Маркс“- Смолян. Той пое огърлицата на властта от Мелемов. Градоначалникът го въведе в кметските дела – приема на граждани, строителството и разбира се текущите ангажименти.

Борислава Ничева от 11б клас в ПГИ „Карл Маркс“ се зае с ангажиментите на заместник-кмета Марин Захариев .

Анастасия Тихомирова – 11б клас от ПГИ „Карл Маркс“ -Смолян се зае с нелеките задачи в сферата на строителството на зам.кмета инж.Мариана Цекова

Мартин Цървуланов – 9 клас от СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ - Смолян пое поста председател на Общинския съвет от Венера Аръчкова.

Георги Петков – 9 б клас от СГПТС „Н.Й.Вапцаров“ зае поста на гл.архитект Борислав Димитров.

Стилян Драгнев – 10 клас от СПГТС „Н.Й.Вапцаров“ – Смолян пое функциите на дирекцията по Устройство на територията от инж.Йордан Щонов.

Виргиния Овчарова – 8 б клас от СПГТС „Н.Й.Вапцаров“-Смолян зае позицията директор на дирекция „СИОССГ“ и пое задълженията на гл.инженер Елена Кейкиева.

Преди да заемат длъжностите си тийнейджърите споделиха, че са развълнувани от възможността да се потопят в атмосферата на възрастните, преживявайки един реален работен ден и да усетят какво е да си на ръководна длъжност.

Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тази година изданието е юбилейно, защото навършва 20 години и се провежда под мотото „Силата на един екип“.

Инициативата се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Целта е да се подготвят младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

Вирни се горе