Десетият годишен Конгрес на Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще се проведе в Пампорово

Десетият годишен Конгрес на Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще се проведе в Пампорово

Десетия Годишен Конгрес на Български съюз по балнеология и СПА туризъм ще бъде официално открит на 11.09.2023 г. (понеделник) от 14:00 ч. в конгресен център ПАМПОРОВО в курорта Пампорово.

Конгресът се провежда в периода 11–12 септември 2023 г. под мотото „Нарастващия потенциал на здравния туризъм – приоритет в националната политика на България“ и се осъществява под патронажа на Министъра на туризма и в партньорство с община Чепеларе и Европейската СПА Асоциация. Събитието се определя като най-важното за Медикъл/СПА и СПА сектора в България. По традиция, участие в Конгреса ще вземат водещи специалисти и експерти от Европа и България в СПА и балнео сектора и ще бъде официално открито от министъра на туризма на Република България и президента на Европейската СПА асоциация.

Тази година в програмата на Конгреса са включени актуални теми, свързани с нарастващия потенциал на здравния туризъм в българските климатични дестинации. Основен акцент ще поставим върху политиките на Европа за подпомагане възстановяването на европейските граждани, прекарали COVID-19 и отново ще насочим вниманието към ролята на българските климатолечебни и балнео-климатични курорти за подобряване здравния статус на населението ни, съобщиха от Община Чепеларе.

Вирни се горе