Депутатът Нестимир Ананиев от РБ: Надяваме се да имаме кметове в минимум четири общини в област Смолян

Депутатът Нестимир Ананиев от РБ: Надяваме се да имаме кметове в минимум четири общини в област Смолян

“Надяваме се на четири общински кметове минимум в област Смолян”. Това заяви на среща с медиите в Смолян народният представител от Реформаторския блок и заместник -председателят на Движение “България на гражданите” Нестимир Ананиев. На пресконференцията присъства и областният координатор на движението в Смолян инж. Димитър Палагачев.

“Всички партии от РБ дадоха заявка за обединение и единна регистрация, като пет от шестте партии в Реформаторския блок са заявили, че искат на изборите през октомври да се явим единни”, обяви Ананиев. Предстои подписването на коалиционно споразумение, което се надявам да стане в следващите една, две седмици", допълни народният представител. "Това е важен знак и по този начин ще покажем на хората, които ни подкрепяха на два избора, че РБ е единен политически съюз, а защо да не бъде и политически субект, коментира Ананиев.

Относно предстоящите местни избори той заяви, че реформаторите имат седем твърди кандидатури за кметове от общо 10 общини в област Смолян. В останалите три общини в областта все още се преговаря около кандидатурите. Имаме и кандидатура за кмет на Смолян, заяви народният представител от РБ. Той уточни, че е подходяща, но ще бъде обявена по стратегически причини след подписването на коалиционното споразумение, допълни депутатът. Настимир Ананиев заяви, че очакванията са РБ да има кметове в минимум 4 общини в областта.

Ананиев посочи, че има сериозен наплив на членове и структури от НДСВ, към Движение България на гражданите (ДБГ) през последните седмици. Той не пожела да назове конкретни случаи, но обясни, че те са доста и във всички региони на страната. “Имаме прилив на членове от НДСВ и това си го обяснявам, че те ни припознават, като най-близките до тях, като идеи и виждания“, каза Ананиев. Според него, към ДБГ се присъединили и много от знаковите имена на бившата царска партия.

Сред другите теми, които коментира в Смолян Ананиев бяха законопроекта за Конституцията, Корупционното законодателство и създаването на Корупционен орган, който е ключова част от съдебната реформа и предстоящите местните избори.

Вирни се горе