Два дни грипна ваканция обявиха в община Златоград

Два дни грипна ваканция обявиха в община Златоград

Два дни грипна ваканция обявиха в община Златоград. Това съобщи кметът на общината Мирослав Янчев. "През последната седмица рязко се покачи процентът на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания сред учениците на територията на Община #Златоград, който към 27.01.2023 г. е 30%. В тази връзка, с моя Заповед №38/27.01.2023 г., обявих за неучебни дните 30 и 31 януари 2023 г. във всички училища на територията на общината.

С обявените два неучебни дни, заедно с предстоящите почивни такива, се надявам да се ограничат контактите между учениците, за да се намали процента на заболеваемост сред тях.

Вярвам че с предприетите действия ще успеем да овладеем ситуацията и да обърнем посоката на нарастващия тренд на заболели ученици.

Изказвам благодарност на всички общопрактикуващи лекари в общината, както и на екипа от медици в детско отделение на МБАЛ „Проф.-д-р Асен Шопов“ гр. Златоград, за усилията и здравните грижи, които полагат за децата и подрастващите в нашата община", посочи кметът на общината.

Вирни се горе