Дъждовна сряда, температури 12-14 градуса

 Дъждовна сряда, температури 12-14 градуса

Днес над Западна България облачността ще се задържи значителна, на места преди обяд със слаби валежи. Над източната половина от страната облачността ще е разкъсана, в много райони до предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 6 и 11 градуса. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието в сутрешните часове ще е предимно слънчево. Около обяд облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8-11 градуса. Температурата на морската вода е 12-14 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините от западната половина от страната ще е предимно облачно и мъгливо, преди обяд със слаби валежи от дъжд, над около 800 метра – от сняг. На изток облачността ще намалее на места до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт, привечер ще се ориентира от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра – около минус 1 градуса.

В четвъртък ще е без валежи, с повече слънчеви часове. Вятърът ще отслабне, в отделни райони ще стихне и там рано сутринта ще се образува мъгла, които ще се задържа до около обяд. Сутрешните температури ще се понижат още и минималните ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, а дневните в повечето райони ще са малко по-високи – предимно между 7 и 12 градуса. По-късно през деня от запад ще се появи разкъсана висока облачност.

В петък от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и дневните температури още малко ще се повишат. Сутрешните ще са около нулата. Облачността ще бъде по-често значителна. На места от запад на изток ще има валежи от дъжд.

Вирни се горе