Дъждовен, снежен и ветровит петък

 Дъждовен, снежен и ветровит петък

Днес преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността, но от юг тя отново ще се увеличи и по-късно през деня на места в Югозападна България ще превали предимно дъжд, в планинските райони – слаб сняг. В западната половина на Дунавската равнина ще духа до умерен северозападен вятър. Минимални температури – между минус 3° и 2°, в отделни котловинни райони и по-ниски; максимални – между 5 и 10 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, но след обяд над южното крайбрежие ще е значителна и там на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, предимно източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5 и 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна с превалявания от сняг, на повече места в Рило-Родопската област. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

През почивните дни и през първата половина от новата седмица ще бъде облачно, по-значителни разкъсвания на облачността ще има във вторник и сряда. В събота в югозападната половина от страната ще превалява сняг, в югоизточната – и дъжд. През следващите дни в почти цялата страна валежите ще са от сняг, в неделя с изключение на източните райони, където ще вали и дъжд. На повече места и повече по количество ще са валежите в събота и неделя в Южна България.

Вирни се горе