Дъжд, студ и вятър през цялата седмица

 Дъжд, студ и вятър през цялата седмица

Днес още сутринта от юг-югозапад ще започне бързо увеличение на облачността. Около обяд от юг ще започнат валежи от дъжд, след обяд и през нощта срещу вторник в Западна и Централна България интензивни и значителни, на места придружени и с гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, който вечерта ще започне да се усилва и с него да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°С.

Във вторник застудяването ще продължи. Ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд, повече по количество в източната половина от страната. В Северозападна България и във високите полета, с понижението на температурите, дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. До вечерта в по-голямата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са в широки граници – от 3°-4° в северозападните райони до 15°-16°в Източна България.

В сряда ще бъде студено и ветровито, вятърът навсякъде ще е от север-северозапад, а преобладаващите максимални температури ще са между 6° и 11°. Все още ще има и валежи, но вече ще са слаби; ще има и дъжд, главно в Северна България – и сняг. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. В четвъртък и петък вероятността за валежи намалява, ще има и повече разкъсвания и намаления на облачността. През втория ден вятърът ще отслабне, дневните температури ще се повишават. През почивните дни отново ще бъде предимно облачно, с валежи, предимно от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток.

Вирни се горе