Дъжд и сняг следващите дни

Дъжд и сняг следващите дни

По-значителни ще са валежите в централните райони от страната. Ще духа слаб до умерен северозападен, в източните райони северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София около 1°.

Това съобщиха от НИМХ.

През деня времето ще остане предимно облачно, на отделни места със слаби валежи от дъжд. След обяд над западните райони облачността временно ще се разкъса. Ще продължи да духа до умерен северозападен, в Източна България северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София около 6°.

В планините ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от сняг. Ще духа до умерен север-североизточен, по най-високите върхове южен вятър, който през деня ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са преди обяд, на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде облачно. По южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вирни се горе