Давидковчани се събират под родно небе

Давидковчани се събират под родно небе

Всяка година покрай Денят на миньора – 19 август давидковчани се събират под родно небе. Мероприятията започват още на 19 август, със среща „Настояще и бъдеще за Давидково“, когато кмета на селото Севда Чолакова е инициирала на местния бизнес с кмета на общината Павлин Белчева, председателя на общински съвет Баните, общински съветници и с областния управител на Смолян Стефан Сабрутев, предаде БНР Кърджали.

Фирмите от #Давидково осигуряват 160 работни места за хората от селото. „Безработицата в селото е минимална“, казва Севда Чолакова.

На 20 август, събота празничните прояви продължават от 10 часа – „Биоразнообразието на територията на Давидково“, представяне на брошура с редките видове растения и животни в землището на Давидково, откриване на информационна табела до детска площадка на разклона за Загражден и Стърница.

В 16 часа бате Енчо ще забавлява децата. Празникът ще бъде открит от децата на Давидково с песни и стихове. За празничното веселие ще се погрижат орк. Средногорец с ръководител Съби Кайджив от с. Полковник Серафримово.

Вирни се горе