Държавният глава посрещна ученическия гвардейски отряд на ЕГ "Иван Вазов" Смолян

Държавният глава посрещна ученическия гвардейски отряд на ЕГ "Иван Вазов" Смолян

Българските гвардейци са един от символите на държавността, носители на нашите традиции и еталон за родолюбие и доблест. Винаги и навсякъде те будят възхищение и респект към България и към нашия народ. Това заяви президентът Румен Радев пред младежи от ученически гвардейски отряди, които приветства днес на „Дондуков“ 2. Държавният глава и вицепрезидентът Илияна Йотова посрещнаха в сградата на президентската институция ученически гвардейски отряд и младежкия духов оркестър от Професионална гимназия по електротехника и електроника “Константин Фотинов” – Бургас, както и ученическите гвардейски отряди от СУ „Христо Ботев“ – Айтос, ОУ ”Отец Паисий” – Батак и ЕГ „Иван Вазов“ – Смолян.

В Гербовата зала капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания на държавния глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев. Инициативата е на сдружение „Младежки гвардейски отряди”, чиято цел е да възроди патриотичното чувство в подрастващото поколение, както и да се възпитават децата в дух на обич към българската история и традиции. Родолюбивото начинание е под патронажа на държавния глава Румен Радев.

Президентът поздрави младежите по случай по случай 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия и приветства желанието и всеотдайността им да тръгнат по стъпките на Националната гвардейска част. „От зората на Нова България, във война и мир, Националната гвардейска част се слави с висок дух и безупречна подготовка”, посочи държавният глава. Той се обърна към учениците от гвардейските отряди да не забравят, че са избрали пътя на храбрите и им пожела да носят с чест и достойнство гвардейската униформа. „Пазете знамената чисти и неопетнени. Обичайте България и бъдете за пример във всичко, което правите“, каза президентът Румен Радев пред младежите. В словото си държавният глава поздрави също и ръководителите, както и всички, които подкрепят младите гвардейци.

Вирни се горе