Държавен архив-Смолян получи дарение

Държавен архив-Смолян получи дарение

Вчера, 8 юни 2022 г., в навечерието на Международния ден на архивите, Държавен архив – Смолян получи ценно дарение, ново допълнително постъпление към фонда на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян. Дарението беше направено от актрисата Миряна Найденова. То съдържа най-вече снимков материал - снимки и негативи от постановки, и от творческия процес по създаването им, портретни снимки на актьори и др. Включени са и досиета на изиграни спектакли, съдържащи сценарии, програми, снимки на сценични костюми и декори.

"Освен, че стана наша дарителка, днес, на нашия професионален празник, г-жа Найденова ще бъде удостоена и с благодарствена грамота „Читател на годината за 2021 г.“ Благодарение на упоритата си и задълбочена работа, Миряна, както всички я наричаме с най-добри чувства, се превърна в инициатор, автор, съставител и редактор на едно изключително юбилейно издание, излязло от печат през миналата година - „70 години Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян"
Сърдечно благодарим на г-жа Найденова и с нетърпение чакаме следващото ѝ дарение, за откриването на нов личен фонд на нейно име, съобщиха от архива.

Вирни се горе