Дарителска кампания събра 23 000 лв. за лечение на жител на Момчиловци с множествена склероза

Дарителска кампания събра 23 000 лв. за лечение на жител на Момчиловци с множествена склероза

Благотворителната кампания за подпомагане лечението на 32-годишния Андрей Андреев от Момчиловци събра 23 000 лв., съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Средствата са дарени от местни жители, туристи и гости на Момчиловци при обявената в навечерието на Коледа дарителска акция.

Близо 8000 лв. са постъпленията от благотворителни базари, организирани за празниците в Момчиловци. Кулинарните и занаятчийски изделия от базарите са дело на жители на Момчиловци, съпричастни с благотворителната кауза. Младежите и момчетата, които участваха в ритуала за спасяване на кръста на Богоявление в Момчиловци и кв. "Устово" в Смолян са дарили 7600 лв., а коледарите в селото – над 2000 лв. Средства са събрани и с множество дарителски кутии, поставени в магазини и обществени места.

Сумата днес е преведена по сметката на Андрей Андреев, който е с диагноза множествена склероза. Дарените средства са необходими за предстоящо лечение и рехабилитация в чужбина.

Това е поредната дарителска акция в родопското село. Преди години в селото бяха събрани средства за нов дом на семейство, останало без покрив след пожар, припомня БТА.

Вирни се горе